Διαδικτυακές συναντήσεις ΧΜΟ

Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

Τα σχολεία, οι εκκλησίες και η Στέγη μπορεί να έχουν κλείσει προσωρινά αλλά η συντροφιά μας δεν μπαίνει σε «καραντίνα». Το ταξίδι που ξεκίνησε ένα καλοκαίρι στη Ρίζα, συνεχίστηκε στη Στέγη και τώρα επεκτείνεται και στο διαδίκτυο. Σας καλούμε λοιπόν να μας βοηθήσετε να φέρουμε τα παιδιά πάλι σε επικοινωνία με ομαδικές συζητήσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες μέσα από το χώρο του διαδικτύου και της καρδιάς μας. Θα γίνουμε πάλι ομάδα και θα ξαναζήσουμε κατασκηνωτικές εμπειρίες.

Οι συναντήσεις μας θα γίνονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, για την οποία δεν απαιτείται η δημιουργία κάποιου λογαριασμού και στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε μέσω σταθερού υπολογιστή ή κινητού. Για τα κινητά και τάμπλετ κατεβάζετε την εφαρμογή από το store αλλά εφόσον υπάρχει η δυνατότητα προτείνουμε την σύνδεση μέσω υπολογιστή, καθώς μειώνονται οι τεχνικές απαιτήσεις και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Επίσης για δική σας διευκόλυνση συνιστούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή της πλατφόρμας zoom μέσω του συνδέσμου https://zoom.us/support/download για τους υπολογιστές (μέσω του link θα κατευθυνθείτε στην σελίδα και θα αρχίσει να κατεβαίνει το αρχείο που πρέπει στη συνέχεια να εγκαταστήσετε, χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία). Για τα παιδιά που θα συνδεθούν, πολύ σημαντικό να έχουν:

  1. ακουστικά
  2. μικρόφωνο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν να μιλήσουν, και
  3. κάμερα

Το πρωί της ημέρας που είναι προγραμματισμένη κάθε συνάντηση θα σας αποστέλλεται email και μήνυμα στην ομαδική στο Viber (αν έχετε δώσει τα αντίστοιχα στοιχεία) από τους ομαδάρχες, με τον κωδικό που θα πρέπει να εισάγετε για να συνδεθείτε στο διαδικτυακό δωμάτιο της συνάντησης. Συγκεκριμένα θα πατάτε join και στη συνέχεια θα εισάγετε τον συγκεκριμένο κωδικό.

  • Τα αγόρια του Δημοτικού έχουν συνάντηση κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 17:30.
  • Τα αγόρια του Γυμνασίου έχουν συνάντηση κάθε Τρίτη στις 20:00 και Σάββατο στις 18:00.
  • Τα αγόρια του Λυκείου έχουν συνάντηση κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 17:30.

Αντίστοιχα:

  • Τα κορίτσια του Δημοτικού έχουν συνάντηση κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:15.
  • Τα κορίτσια του Γυμνασίου έχουν συνάντηση κάθε Σάββατο στις 19:00.
  • Τα κορίτσια του Λυκείου έχουν συνάντηση κάθε Σάββατο στις 18:00.

Περιμένουμε να βρεθούμε με τα παιδιά με πολύ χαρά!

Σας ευχόμαστε καλή υπόλοιπη Σαρακοστή, με υγεία!