Επίσκεψη Μητροπολίτου Πατρών στην Κατασκήνωση της Ρίζας

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κοντά στους νέους των Κατασκηνώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών στη Ρίζα Αντιρρίου.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, τίμησε με την παρουσία του τις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών «ΤΙΒΕΡΙΑΣ» στην Ρίζα Αντιρρίου.

Οι 100 και πλέον μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Δ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου υποδέχτηκαν μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, σεβασμού, χαράς και αγάπης τον πνευματικό τους πατέρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στηρίζει με οιονδήποτε τρόπο το έργο των Χριστιανικών Κατασκηνώσεων.

Ο Μητροπολίτης αφού περιηγήθηκε στους χώρους της κατασκήνωσης, ευλόγησε το κυριακάτικο γεύμα και συνέφαγε με τους κατασκηνωτές.

Κατά την διάρκεια του γεύματος με αφορμή το σύνθημα της κατασκηνωτικής αυτής περιόδου «Κατευθυνθήτω η Προσευχή μου» απευθυνόμενος στα παιδιά και στους υπευθύνους της κατασκήνωσης, ανέλυσε πατρικά, απλά και κατανοητά την αξία της προσευχής, την μεγάλη δύναμη της, καθώς και γιατί ο Θεός σε άλλες περιπτώσεις απαντά αμέσως στις προσευχές μας και σε άλλες αργεί να δώσει απάντηση. Επιπλέον επαίνεσε τα παιδιά που προτιμούν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε μια ορθόδοξη χριστιανική κατασκήνωση μέσα στην οποία έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές της πίστεώς μας, να κοινωνικοποιηθούν υγειώς και να συμμετέχουν στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας μέσα από την προσευχή την Εξομολόγηση και τη Θεία Ευχαριστία.

Στην συνέχεια ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχηγό της κατασκηνώσεως κ. Σταύρο Στολάκη, τον υπαρχηγό κ. Ηλία Κουτσούκο, τους ομαδάρχες, τις κυρίες της κουζίνας, τον διαχειριστή και όλους όσους συμβάλουν τελείως εθελοντικά στην επιτυχή λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Το φετινό καλοκαίρι, στις Κατασκηνώσεις «ΤΙΒΕΡΙΑΣ» της Χριστιανικής Στέγης Πατρών οι οποίες λειτουργούν σε εθελοντική βάση ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι από το 1963, αναμένεται να φιλοξενηθούν περίπου 400 νέοι και νέες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.