Ιστορία της κατασκήνωσης

Στη Ρίζα του Δήμου Ναυπακτίας λειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Στέγης Πατρών. Η κατασκήνωση της Ρίζας, με την επωνυμία “ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ”, έχει πλούσια φυσική ομορφιά και βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στους πρόποδες της Παλιοβούνας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Η έκτασή της είναι περίπου 22 στρέμματα.

Στην κατασκήνωση της Ρίζας εργάζονται στελέχη με κατάρτιση που με κατανόηση και αγάπη για το παιδί προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
H ζωή των παιδιών στην κατασκήνωση είναι πλούσια σε εμπειρίες. Στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της τα παιδιά γεύονται τη χαρά της ομαδικής ζωής, διασκεδάζουν με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, προβληματίζονται και ευαισθητοποιούνται σε σύγχρονα θέματα, εκκλησιάζονται, ψυχαγωγούνται και εκπαιδεύονται μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και κυρίως μαθητεύουν στην τέχνη της αληθινής επικοινωνίας.

Είναι τεράστια ευκαιρία να ζήσει ένα παιδί μερικές ημέρες κοντά στη φύση, δίπλα στη θάλασσα, να γνωρίσει νέους φίλους, να παίξει, να δημιουργήσει, να διασκεδάσει μακριά από το θόρυβο και την αγχώδη ζωή της πόλης, να γνωρίσει και να προσεγγίσει τον Ιησού Χριστό και να αποκτήσει πνευματικά εφόδια τα οποία, θα τα χρησιμοποιήσει φεύγοντας από τον ευλογημένο αυτό τόπο, ώστε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα θα συναντήσει στον «έξω κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ